Betala med bitcoin i världens ledande elektronikdistrikt

Bitcoin växer med stormsteg på världens största marknad för hemmaelektronik, Akihabara.

Världens största elektronikmarknad

Tokyos stadsdel Akihabara är inte bara världens största marknad för hemelektronik, utan också ett riktigt populärt turistmål. I Akihabara-distriktet finns det tusentals butiker som säljer en ofantlig mängd tekniska prylar. Allt från datorer till spelkonsoler, dammsugare och DVD-skivor går att köpa till hyfsat billiga priser. Distriktet är också känt som Japans ‘gamers mekka’ och har nyligen blivit väldigt populärt bland anime- och mangaentusiaster.

Bitcoin tar steget in i Akihabara

Trots den stora mängden högteknologiska butiker som trängs i Akihabara är det bara ett fåtal affärer som hittills har accepterat bitcoin som betalningsmedel. Nu verkar det dock som att trenden börjar vända. Alltfler butiker har under det senaste året börjat omfamna den digitala valutan. Den största och senaste butiken att acceptera bitcoin i shoppingdistriktet är Bic Camera, en ledande elektronikkedja i Japan. Kedjan öppnade sin första butik i Akihabara i torsdags och började acceptera bitcoin samma dag med Bitflyer. Förutom Bic Camera är det en hel del mindre butiker som också accepterar bitcoin i Akihabara. Ark, en populär datorbutik i Tokyo, accepterar både bitcoin och den lokala kryptovalutan Monacoin som betalningsmetod. Ark säljer PC-delar och spelutrustning. Företaget samarbetar med Osaka-baserade Tech Bureau Co för att kunna ta emot kryptovalutabetalningar.

Andra bitcoin-anhängare i Akihabara

Förutom elektronikbutiker finns det även andra typer av företag som accepterar bitcoin i Akihabara. Dualtap Property Management meddelade nyligen att det accepterar bitcoin genom Coincheck, en annan populär bitcoinförmedlare i Japan. Företaget tillhandahåller one-stop-tjänster som fastighetsutveckling, försäljning, förvaltning och underhåll av byggnader, både internationellt och lokalt. Vissa livsmedelsföretag accepterar också bitcoin, däribland Au Tokyoite, en restaurang och vinbar med ostfondue och schweiziskt kök i Akihabara. Medan större delen av butiker i Akihabara fortfarande inte accepterar bitcoin accepterar många så kallade ‘smart cards’ som Suica och Pasmo. Båda är elektroniska betalkort som går att ladda med pengar i förväg så att man slipper handla med kontanter. Båda använder Sonys Felica-teknik. Bitcoin.com rapporterade nyligen att Felica Marketing arbetar med att koppla samman Suica och Pasmo till bitcoin. Lyckas man med det kommer kunder i framtiden att kunna betala med bitcoin i alltfler butiker i Akihabara genom sina smart cards.

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]