Recension: eToro 97

EToro beskrivs av många som världens ledande plattform inom social trading. Med över 5.000.000 registrerade konton låter detta knappast som en överdrift. eToro har idag nätets absolut största trading-community. Frågan är om eToro håller sig i topp mot andra handelsplattformar även när det kommer till utbudet av finansiella instrument och tjänster.


Överblick

eToro är ett av världens äldsta nätverk för social trading. Så tidigt som 2006 bildades det i Cypern och har under de senaste tio åren lyckats växa till sig ordentligt. Över fem miljoner registrerade traders är med i nätverket. Redan från början lyckades eToro skaka om ordentligt den webb-baserade tradingindustrin med sin innovativa sociala plattform. Idag är dom ett självklart val för miljontals traders som är ute efter ett starkt copytrading-nätverk. I praktiken innebär det att eToros medlemmar får tillgång till varandras affärer och kan kopiera varandras strategier. Detta bygger i grund och botten på sk. social trading. Social trading går ut på att samla kunskap från en stor mängd traders för att dela det inom ett och samma community. Den här typen av trading lämpar sig perfekt för en nybörjartrader.

Typer av konton

För att kunna skapa ett konto hos eToro måste du först fylla i ett registreringsformulär med grundläggande personuppgifter. Efter att kontot har aktiverats kan du sätta in pengar på kontot och börja handla. Insättning krävs också för att du ska kunna kopiera andra investerares affärer. Minsta insättningen för eToros baspaket är $50.

Du har också under obegränsad tid tillgång till ett demokonto. Med ett demokonto kan du öva upp dina kunskaper och färdigheter genom att handla med låtsatspengar. Det är ett utmärkt sätt att få lite skinn på näsan innan du ger dig på en riktig affär.

Insättningsmöjligheter

e-Toro accepterar ett brett spektrum av betalningsmetoder för insättning och uttag. Det går utmärkt att betala med kreditkort/betalkort. Det går även att betala via Paypal, Skrill, Neteller, Western Union, WebMoney, Moneygram och Giropay. Betalar du med kort kan du komma igång med din trading inom bara några minuter. eToro tar inte ut någon provision för varken insättningar eller uttag.

Marknader

eToro har ett brett utbud av finansiella instrument tillgängliga för sina medlemmar. Man kan bland annat handla med metaller, råvaror, aktier och index via CFD. Det går förstås även att ägna sig åt valutahandel (Forex trading) hos eToro. Världens främsta valutor finns tillgängliga, däribland USD, CAD, EUR, AUD, och CHF. Sju USD valutapar går det att handla med hos eToro:

EUR/USD, GBP/USD, USD/CHF, USD/CAD, AUD/USD, NZD/USD och USD/JPY

EUR traders har istället tre valutapar att handla med: EUR/CAD, EUR/AUD och EUR/JPY.

Vill du handla med pund har du även här tre valutapar tillgängliga: GBP/USD, EUR/GBP och GBP/JPY.
Det går förstås också att handla med aktier, bitcoin och råvaror som guld och silver.

Kundsupport

Teknisk support går att få via e-post eller live-chatt 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan.

Säkerhet

eToro är en fullt licensierad EU mäklare som regleras av Financial Conduct Authority (Storbritannien) och CySEC. Man använder Tier-banker som Sberbank för att förvara kundmedel och dessa förvaras i separata bankkonton.

Tidigare fanns eToro även i USA men på grund av rättsliga begränsningar går det för närvarande inte att genomföra social trading i USA.

Användarvänlighet

Copytrade är eToros främsta och bästa funktion. Det ger dig möjligheten att se hur andra traders handlar i realtid. Du kan följa investerare och kopiera deras strategier. Blir du själv kopierad av en annan trader betalar eToro dig en summa pengar för det, varje gång du blir kopierad. I praktiken är det busenkelt att söka andra medlemmar tack vare eToros enkla gränssnitt. I fliken ”People” (längst upp till vänster) kan du söka efter olika traders som gillar att handla i samma kategorier som du. Går du in på ”Person Discovery Tool” kan du begränsa sökandet utefter dina egna kriterier och att hitta investerare som har liknande handelsstrategier.

Hos eToro har du tillgång till en uppsjö av analyser och riskhanteringsverktyg, däribland dagliga valutamarknadsanalyser. Du kan också ta del av diagram och ticks som visar på ett överskådligt sätt hur mycket du kan tjäna (eller riskerar att förlora) med olika valutapositioner. eToro erbjuder även praktiska appar som hjälper dig att förstå hur valutamarknaden fungerar.

Plattformen finns tillgänglig på engelska och 10 andra språk. Tyvärr finns det ännu ingen version på svenska.

Registreringsprocessen är väldigt enkel och du kan snabbt registrera dig med ditt Facebook-konto eller via Google Plus.

Slutsats

Är du på jakt efter en social trading-baserad plattform är eToro en stark kandidat. Lätt att använda, användarvänlig och generös mot sina medlemmar. Att öppna ett konto tar inte mer än fem minuter och betalningsmetoderna för insättning/uttag är många. eToro Openbook är världens främsta plattform för copytrading med en medlemspol på drygt fem miljoner. Deras copytrading-system gör det lätt att handla på de internationella börsmarknaderna. Genom att kopiera andra traders system, handelsstrategier och aktieportföljer kan du lära dig hur det går till att göra lyckosamma affärer. Genom eToro kan du dessutom kommunicera direkt med experter och toppinvesterare. En del sysslar med valutahandel, andra ägnar sig mer åt aktier, index, råvaror och bitcoin. Det finns med andra ord något för alla hos eToro.

Besök Mäklare
Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]