Social trading

Vad menas med social trading?

Social trading är i grund och botten innehåll och instrument som skapats av online traders i syfte att hjälpa andra online traders. Webbsidor som specialiserar sig på social trading erbjuder sina besökare en rad verktyg vars avsikt är att hjälpa användaren att fatta smartare beslut när det kommer till investeringar och börshandel. Ett exempel på detta är trading-sidor som låter dig ta en titt på andra medlemmars börsportföljer, läsa deras nyhetsflöden eller studera deras tradingresultat och prestanda för att få en bättre uppfattning om vad som kan vara en bra handelsstrategi.

Varför social trading?

För enkelhetens skull. Sociala verktyg på nätet är ett enkelt och lättillgängligt sätt att dela sin kunskap med både nya och rutinerade traders.

För mångfaldens skull. Mångfald är oerhört viktigt om man vill sänka förlustrisken när man handlar på börsen. Social trading låter traders sprida ut sina investeringar på flera olika handelsmarknader.

För transparensens skull. Genom att visa upp varje medlems/användares portfölj, riskvärde och meriter hjälper traders varandra att fatta smartare beslut och välja egna trading guruer.

Vikten av ett delat nyhetsflöde

Varje trader kan publicera relevant information eller smarta trading-tips, förklara bakgrunden till en investering och dela en massa annan kunskap med andra medlemmar. Genom att följa framgångsrika traders blir du själv en vassare investerare som kan fatta bättre beslut.

Grundläggande tips för att lyckas med social trading:

 • Välj ut en strategi: Tänker du satsa på en enda marknad eller sprida ut ditt kapital till flera olika mäklare/marknader? Innan du fattar ett beslut kan det vara en god idé att först kolla upp mäklarens trackrecord och riskvärde.
 • Våga experimenta: Öppna ett demo-konto! Testa olika strategier för att sätta dina risknivåer på prov och passa på att finslipa dina färdigheter.

Social trading med eToro

social trading med eToro
eToro är en handelsplattform som fungerar riktigt bra för traders som vill bygga sociala nätverk och aktivt kommunicera med andra traders från hela världen.

Vad skiljer eToro åt från andra liknande handelsplattformar?

 • eToro ger dig möjligheten att kommunicera med och lära dig av världens ledande topptraders. Du kan både följa deras investeringar och ta del av deras tradingstrategier
 • eToro har en unik sökfunktion där du kan söka efter framgångsrika traders från hela världen
 • På eToro hittar du traders som sysslar med allt från valutahandel till kryptovalutahandel (bitcoin), aktier, index och råvaror (guld/silver)
 • eToros interaktiva handelsplattform låter dig kopiera andra traders framtida investeringsmönster

Handla som eToros toppinvesterare – kopiera deras framtida affärer

 • Registrera ett gratiskonto genom att klicka här
 • Välj ut investeraren du önskar kopiera:social trading - investors to copy
 • Klicka på COPY till höger:social trading - copy
 • Bestäm hur mycket pengar du vill avsätta för den utvalda investeraren
 • Avgör när du vill att systemet automatiskt (genom att klicka på Edit) ska upphöra med kopieringen. Det kan med fördel vara när dina förluster uppnår en viss gräns/procentsats i USD.
 • Bestäm om du vill kopiera den trading som pågår just nu (rekommenderas ej)
 • Klicka på COPY

Det finns en stor fördel i att hålla koll på statistiken hos eToro. Fem olika faktorer bör has i åtanke:

 • Prestanda
 • Risk
 • Antalet kopierare/traders som följer en viss investerare
 • Tradinghistorik och strategi
 • Övrig data (antalet affärer, kontots livslängd etc.)

Reglering på e-Toro

eToro är en starkt reglerad social handelsplattform med CySEC-licens i hela EU samt FCA-licens i Storbritannien. Tidigare fanns eToro även för kunder i USA. eToroUSA drevs av Tradonomi LLC som reglerades av National Future Association. På grund av det komplexa amerikanska rättssystemet kan eToro dock inte längre erbjuda sociala tradingtjänster i USA.

Risker och resultat med trading på eToro

Traders på eToro kan välja fritt vilka och hur många affärer man vill kopiera. Väljer man färre, mer riskfyllda investeringar kan man räkna med högre vinster, men också större förluster. Det går även att följa ett långsammare tempo och kopiera affärer som är mindre riskfyllda, men också mindre lönsamma. Det finns flera sätt att bygga en lönsam portfölj, men det är upp till varje trader att avgöra hur man vill investera sina pengar. Social trading bygger på kvalificerade gissningar och inte på tekniska analyser och långsiktiga diagnoser.

Insättningsmetoder på eToro

För att kunna kopiera andras affärer krävs det att man gör en insättning på sitt eToro konto. I nuläget går det att göra insättningar med bland annat kreditkort, PayPal, Skrill, Neteller, 1-pay och GiroPay. Det går även att göra banköverföringar. Minsta insättning för baspaketet är $50.

Insättningsknappen hittar du sist i menyn till vänster i handelsgränssnittet. Hela processen tar inte mer än ett par minuter och är väldigt enkel. De obligatoriska fälten dyker upp som pop-ups. Tänk på att vissa betalningsmetoder, till exempel banköverföringar, tar längre tid än andra, till exempel e-plånböcker.

Pålitlighet

eToro har ett gott rykte bland investerare i tradingbranschen online. Plattformen har också fått höga betyg i en rad olika finansmagasin, däribland Forbes, där man beskrivs som en av de viktigaste aktörerna inom online trading.

Provision

eToro tar inte ut någon provision utan tjänar istället pengar genom att reservera en spread på tradingpriset. I Storbritannien relgeras man av Financial Conduct Authority. Genom att regleras av både CySEC och FCA räknas eToro som MiFID-kompatibel.

Säkerhet

Alla medlemmars personliga uppgifter bevaras under strikt säkerhet hos eToro. Man använder även ett SSL-säkerhetsbaserat system för att förhindra obehörig åtkomst från hackare på plattformens servrar.

Läs mer om Social Trading på eToro

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]