Köpa bitcoins

köpa bitcoins

Intresserad av att köpa bitcoins? Bitcoin är världens största kryptovaluta.

Bitcoin är en digital valuta skapad utifrån de idéer som anges i en vitbok av Satoshi Nakamoto, vars sanna identitet ännu inte har verifierats. Bitcoin utlovar lägre överföringsavgifter än traditionella betalningsmetoder och drivs av en decentraliserad myndighet, till skillnad från statsägda valutor. Dagens börsvärde för all bitcoin (förkortat BTC eller i mindre utsträckning XBT) i omlopp överstiger 7 miljarder dollar.

Det finns inga fysiska bitcoins, bara saldon som bevaras i en offentlig liggare på nätet. Tillsammans med alla Bitcoin-transaktioner kontrolleras liggaren av datorer. Bitcoins varken utfärdas eller backas upp av någon bank eller regering. Enskilda bitcoins är inte heller värdefulla som handelsvara. Trots att det inte är ett lagligt betalningsmedel har Bitcoin blivit mäkta populärt och t.o.m utlöst lanseringen av andra virtuella valutor som gemensamt kallas för Altcoins (t ex Ethereum).

Köpa bitcoin – vad är det bra för?

Bitcoin är en typ av kryptovaluta. Saldon skyddas med offentliga och privata säkerhetsnycklar. Nycklarna består av siffror och bokstäver som kopplas via den matematiska krypteringsalgoritm som användes för att skapa dem. Den offentliga nyckeln (jämförbar med ett bankkontonummer) fungerar som en adress genom vilken man kan skicka bitcoins. Den privata nyckeln (jämförbar med en bankomatkod) är hemlig och används endast för att godkänna Bitcoin-överföringar.

Börja köpa bitcoins

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]