Böcker om trading

Funderar du på att börja handla på börsen – vi listar heta böcker om trading. Vare sig du vill syssla med daytrading eller någon annan form av börshandel är det viktigt att du först läser på ordentligt innan du ger dig i kast med de stora aktiemarknaderna. Det finns ett nästintill oändligt utbud av information på nätet så visst kan det kännas svårt att veta vart man ska börja och vad som är värt att lägga ner tiden på. Vi har därför satt ihop en lista över läsvärt material som vi tror kan ge dig en rättvis inblick i hur marknaderna fungerar och vilka strategier som är bäst lämpade för en nybörjartrader. 

 

Robert D. Edwards, John Magee: Technical Analysis of Stock Trends.

Tekniska analyser kan vara till stor hjälp när man på väg att investera i en viss aktie eller fond. Robert D. Edwards och John Magee skrev redan 1948 den första boken om hur man bäst utvecklar en teknisk metod för att tolka beteendet hos investerare och marknader. Idag anses den vara en av de mest inflytelserika verken inom området. Technical Analysis of Stock Trends handlar uteslutande om trendanalys och diagrammönster.

 

Michael Lewis: Liar’s Poker.

Liar’s Poker är en spännande story om finansvärlden i 80-talets London. Boken kommer från författaren som bland annat skrivit megabästsäljarna The Big Short och Flash Boys. En rolig, skrämmande och hjärtlös berättelse om girighet och överdriven ambition som nu ter sig mer aktuell än någonsin i dagens finansvärld. Tom Wolfe har beskrivit boken som ”den roligaste boken om Wall Street jag läst hittills”. En underhållande roman vi varmt rekommenderar.

 

Michael Lewis: Flash Boys.

Ytterliggare en spännande bok från börshandlaren och numera bästsäljarförfattaren Michael Lewis om hur man kan tjäna miljarder på High Frequency Trading (HFT). I den här historien får vi följa en grupp Wall Street ikonoklaster som upptäckt att den amerikanska börsen har riggats till förmån för insiders. Tillsammans lyckas de avslöja hur Wall Street på ett försåtligt sätt genererar vinster på börsen. En fängslande och samtidigt skrämmande insikt i hur världsmarknaderna fungerar.

 

Fernando Oliveira: Traders of the New Era.

Oliveira lyckas i Traders of the New Era samla ihop en rad fascinerande intervjuer med några av världens bästa daytraders och swingtraders som revolutionerat börsmarknaden. Vilka viktiga egenskaper har de mesta framgångsrika börshandlarna? Denna och många andra frågor besvaras av Oliveira genom hans djupintervjuer med ledande börsaktörer och marknadsexperter. En fascinerande bok för alla traders som vill finslipa sina börsstrategier eller helt enkelt lära sig av de allra bästa.

 

Martin Pring: Introduction to Technical Analysis.

Det här är en av de bästa introduktionerna till teknisk analys som finns just nu. Martin Pring använder sin breda expertis för att förklara på ett detaljerat men enkelt sätt hur man som trader bäst analyserar trender, prisrelationer, prismönster, indikatorer och växlingar på marknaden genom att använda sig av diagram, tabeller och konkreta exempel. Länkar till exklusiva videoklipp och djupgående material ingår i boken.

 

Jack D. Schwager: Market Wizards.

Schwagers Market Wizards innehåller djupgående intervjuer med några av världens bästa traders, däribland Bruce Kovner, Paul Tudor Jones, Michel Steinhardt, Richard Dennis, Ed Seykota och Marty Schwartz. Hur gör världens mest framgångsrika traders för att tjäna hundratals miljoner dollar om året? På jakt efter ett svar har Schwager intervjuat ett dussintal traders som med egna ord avslöjar hemligheterna bakom deras fenomenala framgång. Schwager kokar sedan ner svaren till en uppsättning vägledande principer som du kan använda dig av för att själv bli en framgångsrik trader.

 

Mark Douglas: Trading in the zone.

Trading in the zone anses vara en bibel inom psykologisk trading. Här avslöjar Douglas de bakomliggande orsakerna till att många traders misslyckas med sina affärer genom att identifiera de vanor och tankesätt som kostar traders miljontals pengar varje år. Douglas tar sig an myterna om börsmarknaden och uppmanar traders att se bortom slumpmässiga resultat för att kunna förstå och hantera affärsrisker. Boken har beskrivits som en must-read för alla uppåtsträvande börshandlare.

 

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]