Dollarn fortsatt stark efter räntebesked, grekiska räntor störtdyker

Notas de dólar norte-americano, em Johannesburgo, na África do Sul. 13/08/2014 REUTERS/Siphiwe Sibeko

Amerikanska statspappersräntor har lyft något och dollarn handlas högre mot både euron och yenen. Samtidigt tappar grekiska räntor rejält med 14-20 punkter efter att eurogruppens beslutat om att godkänna den andra översynen av landets räddningsprogram.

Fortsatt uppåt för den amerikanska valutan

Dollarn fortsätter att stiga efter att chefen för Federal Reserve, Janet Yellen, på onsdagskvällen antytt att den för närvarande låga inflationen inte kommer att påverka regeringens åtstramningar av penningpolitiken. Det verkar nu som att USA:s centralbank inte längre är oroliga för landets ekonomiska återhämtning. Däremot verkar inte räntemarknaden vara fullt lika övertygad. Enligt CME Group är det mindre än 50 % sannolikhet att räntan höjs på nytt innan årsskiftet.

Pundet stärks i takt med dollarn

Det brittiska pundet fortsätter att stärkas efter Bank of Englands räntebesked i torsdags, där beslut om att lämna räntepolicyn oförändrad fick en knapp majoritet. Samtidigt bekräftade brexitministern David Davis på torsdagskvällen att artikel-50-förhandlingarna kommer att köra igång den 19 juni.

Grekiska räntor i blåsväder

På torsdagskvällen godkände Eurogruppen den andra översynen av Greklands räddningsprogram. Utbetalning av 8,5 miljarder euro i nödlån kommer att göras på inrådan av IMF. Däremot sker ingen utbetalning förrän IMF har fått en klarare bild av hur framtida skuldlättnader ska implementeras för att göra Greklands skuld uthållig på längre sikt.

Dagens daytrading tips: stigande kurser på de asiatiska börserna

Flertalet asiatiska börser noterar stigande kurser samtidigt som en starkare USD/JPY ger stöd åt en återhämtning i Tokyo. Bank of Japan lämnade som förväntat sin penningpolitik oförändrad efter mötet på fredagen. Den japanska centralbanken räknar med en fortsatt blygsam ekonomisk expansion med stöd från en måttlig ökning av exporten. Målet är att hålla inflationen stabil runt 2 %.

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]