Ethereum, en guide till världens näst största kryptovaluta

 

Ethereum klassas som världens näst största kryptovaluta efter att skjutit i höjden på världsmarknaderna under det senaste året. Den fenomenala uppmärksamhet som Ethereum har fått på sistone har inte bara lett till en markant värdeökning, utan nu är det många traders som vill ta sig in på Ethermarknaden. Eftersom det inte handlar om en traditionell valuta kan tillgången dock vara begränsad, vilket innebär en del risker som inte uppstår med andra finansiella tillgångar. Lyckligtvis finns det ett sätt att handla Ethereum utan att faktiskt köpa det. Det kallas för CFD-handel och har en rad fördelar jämfört med traditionellt ägande.

Ethereum i ett nötskal

Ethereum är en blockkedjebaserad plattform där traders runtom i världen kan utveckla appar utifrån den unika Etherteknologin. Eftersom vissa appar kräver en betalningsmetod skapades Ethereum som plattformens valuta. Men med Bitcoins popularitet fick Ethereum snart ett eget liv utanför plattformen i samband med att traders började köpa och sälja kryptovalutan i investeringssyfte.
Köpa och sälja Ethereum

Ethereum-investerare kan delas in i två grupper: gruvarbetare (miners) och köpare.

De som köpt valutan gjorde det antingen när den lanserades (som en del av en crowdfunding-kampanj) eller så har man köpt den från andra ägare. Miners är de som ägnar sig åt att processa Ether-transaktioner och belönas med Ethereum. Att få tag på och äga Ethereum kräver vissa tekniska färdigheter och en digital plånbok – vilket är anledningen till att så många traders väljer CFD-alternativet.

När du handlar Ethereum via CFD:er ingår du ett avtal med en handelsplattform (t.ex. eToro) där du inte äger valutan, utan snarare vinner på mellanskillnaden i valutans värde när avtalet avslutas. Om priset gick upp mellan den tid du ingick avtalet (öppnade en position) och den tid du stängde din position (avslutade avtalet), får du behålla vinsten. Gick priset istället ner dras marginalen från ditt konto.

Fördelar med att handla Ethereum via CFD:er

Det finns tre starka fördelar med att handla Ethereum via CFD:er:

  • A. Likviditet. Ethereum är en kryptovaluta, vilket gör den svårare att sälja än andra vanliga valutor. En del Ether-transaktioner tar dessutom tid att processa. Med CFD:er kan du öppna och stänga positioner på nolltid, eftersom du inte äger valutan.
  • B. Med Ethereum har du en rad olika tradingalternativ. Precis som med andra tillgångar kan du öppna en säljposition, vilket säkrar dig en vinst om priset på valutan går ner. Du kan också dra fördel av stoplossar som stänger din position när du når en viss vinst- eller förlustnivå. Det här går bland annat att göra på plattformar som eToro.
  • C. Säkerhet. Ethereum plattformen är krypterad men kan fortfarande utsättas för hackare. Vid ett tillfälle förra året stal en hacker Ethereum för ett värde av 50 miljoner amerikanska dollar. När du handlar Ethereum via CFD:er är dina pengar säkra.

Investera i Ethereum

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]