EUR/GPB bygger sig starkt på det franska valet

EUR/GBP håller sig på 0.8517, en ökning med 0,31%, med en daglig topp på 0.8530 och en lägsta markering på 0.8478. Förra veckan fick sig EUR/GBP en ordentlig smäll och sjönk till samma låga nivåer som i december då brittiska premiärministern Theresa May utlyste ett tidigt nyval. Nu beräknar May att hon kommer att kunna dra nytta av Labourpartiets låga stöd för att öka sin majoritet i House of Commons.
I samband med resultatet från den första omgången i det franska valet fick sig EUR/GBP ett uppsving men frågan är om den kommer att kunna behålla sin hausseffekt och i så fall hur länge? Valutaparet kan få kämpa ordentligt för att hålla sig nära 0.8570-nivån, där 50-, 100- och 200-dagars glidande medelvärden sammanfaller. Dessutom kan eurons uppgång mot pundet begränsas av det brittiska valet som hålls den 8 juni.
Marknaderna hoppas dock på att May kommer att lyckas med att tysta de mer hårdnackade rösterna inom sitt konservativa parti som vill få till en ”hård Brexit”. Det skulle förhoppningsvis resultera i en mjukare ton i Brexit-förhandlingarna med EU och i sin tur stärka pundet. Däremot har Mays regering försvagande data att kämpa mot. Storbritanniens senaste rapporter inom detaljhandel, industriproduktion, byggproduktion och index för tjänsterapporter har inte nått upp till förväntningarna utan snarare mötts med stor besvikelse från flera håll.
Samtidigt råder det tecken på att den ständigt stigande inflationen håller på att ta musten ur Storbritanniens främsta finansmotor, nämligen konsumentutgifter. Deloittes kvartalsvisa konsumentförtroendeindex sjönk till -7 för första kvartalet 2017 och -6 under de senaste tre månaderna 2016, ett tecken på att konsumenternas förtroende är på väg att dala. Efter det franska valets första omgång kommer nu en ny tungt politiskt laddad vecka. Bland annat förväntas det nyheter om Trumps skattereformer, den amerikanska kongressen möts för att diskutera skuldtaket och viktiga BNP-uppgifter från USA och Storbritannien beräknas släppas. Det blir också intressant att se om det politiska språket ändras nu när Macron verkar vara en säker satsning enligt opinionsundersökningarna.

På hemmaplan har euron och kronan stärkts mot dollarn medan priset på guld har sjunkit och krympta räntespreadar noteras. Kronan har även stärkts ett par procent mot pundet som beräknas bli ännu svagare ock kan komma att röra sig ner mot strax över 10.

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]