Europaräntorna sjunker i takt med att dollarn försvagas

I spåren av Trumps senaste skandal har dollarn tappat mark mot yenen men återhämtat sig något mot euron. Både EUR/USD och GBP/USD har noterat en uppgång på valutamarknaden och lär stärka sig även mot den australiensiska och nyzeeländska dollarn. Många investerare riktar nu sin uppmärksamhet mot valutaparen EUR/AUD, EUR/NZD, GBP/AUD och GBP/NZD.

En eftersläpande dollar i FBI-skandalens kölvatten

Den amerikanska regeringen skakades av en ny skandal i veckan efter att tidningen Washington Post avslöjat Trumps försök att påverka en FBI-utredning. Sent på tisdagskvällen blev det känt att USA:s president bett den numera sparkade FBI-chefen James Comey att lägga ner utredningen mot den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn. Samtidigt misstänks Trump för att ha läckt hemliga uppgifter till Ryssland under mötet förra veckan med den ryske utrikesministern Sergej Lavrov. Skandalen verkar ha fått investerare att tappa aptiten för den amerikanska dollarn som föll till 112:50 mot yenen. Vilka konsekvenser den kommer att ha för presidenten själv och hans administration vet man ännu inte. Det står dock klart att skandalen har fått marknaden att vackla och dollarn är i nuläget tillbaka till sin nivå före det amerikanska valet. Inga nya skandalösa uppgifter har rapporterats hittills och beskedet om att före detta FBI-chefen Robert Mueller har fått uppdraget att utreda om det finns kopplingar mellan Trumps presidentkampanj och Ryssland uppfattas som positivt från flera håll.

Temperaturmätning på de europeiska marknaderna

Turbulensen i Vita Huset har också haft en effekt på de europeiska finansmarknaderna. Europaräntorna sjunker och likaså börserna. Den tioåriga statsobligationen har sjunkit med 4 punkter till 2,29 %. De europeiska statspappersräntorna fortsätter nu svagt nedåt. På många håll ligger europahandeln på minus men en del börser verkar stå emot den negativa strömmen. Bland annat har det gått uppåt för tyska storbanker. Deutsche Bank och Commerzbank har båda stigit. Riktigt bra har det gått för spanska Banco Popular som lyft nästan 10 % efter att rykten läckt ut om att Santander planerar att köpa banken. Efter att länge ha kämpat med en skuldportfölj om 37 miljarder euro som följd av den spanska fastighetskrisen ser ledningen för Banco Popular detta som en väg ut. Även BBVA och Bankia ska ha rapporterat intresse för Banco Popular. Det stigande priset på metall har gjort att det även går bra för gruvaktierna, med Arcelor Mittal, Glencore och Anglo American i topp.

Copyright© 2024. Alla rättigheter förbehålls. Daytrading Online Guide – tradingguiden.se
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]